Χταπόδι με κρεμμύδια στιφάδο σβησμένο με λευκό κρασί

2014-03-05
Χταπόδι με κρεμμύδια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια εντελώς διαφορετική συνταγή για να κάνεις στιφάδο θα βρεις εδώ φτιάχνοντας το χταπόδι με κρεμμύδια και σβήνοντας το με λευκό αρετσίνοτο κρασί. Η συνταγή είναι νησιώτικη και παραδοσιακή από τη νονά μου και είναι πάρα πολύ νόστιμη και νηστίσιμη και σερβίρεται σαν κυρίως γεύμα ιδανικά το μεσημέρι καθώς είναι λίγο βαριά λόγω των κρεμμυδιών και του σκόρδου.

Υλικά

  • 1 χταπόδι 2 κιλά
  • 1 κιλό κρεμμύδια κοκκάρι (μικρά στιφάδου)
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 10 σπυριά πιπέρι ολόκληρα
  • 200 γραμ. λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σβουρίζουμε το χταπόδι αρκετές φορές για να μαλακώσει.

Βήμα 2

Το πλένουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, χωρίς νερό.

Βήμα 3

Μόλις πιει το νερό του (που θα χύσει), ρίχνουμε ένα ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το λάδι και μετά, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα (χωρίς να καθαρίσουμε τα σκόρδα).

Βήμα 5

Βάζουμε τέλος και τα σπυριά το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και το ανάλογο αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψήνεται σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην κολλήσει.

Βήμα 6

Το χταπόδι με κρεμμύδια στιφάδο είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή