Χταπόδι με λευκό κρασί και σάλτσα ντομάτας

2014-03-01
Χταπόδι με λευκό κρασί
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι Χιώτικο για να φτιάξεις χταπόδι με λευκό κρασί και σάλτσα ντομάτας η οποία είναι πάρα πολύ νόστιμη και τρώγεται σαν μεζές ή σαν σάλτσα σε μακαρόνια ή ρύζι.

Υλικά

  • 1 χταπόδι (1-1,5 κιλό)
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • λίγο κρασί άσπρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • δάφνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Όπως είναι το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 2

Όταν βγάλει το ζουμί του και στη συνέχεια το τραβήξει πάλι, το βγάζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βήμα 3

Το κόβουμε κομμάτια και το ραντίζουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Με τις ντομάτες περασμένες από τρίφτη ετοιμάζουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.

Βήμα 5

Όταν δέσει η σάλτσα βάζουμε μέσα και το χταπόδι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Βήμα 6

Το χταπόδι με λευκό κρασί και σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε σκέτο ή με πιλάφι, μακαρόνια κλπ.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή