Χταπόδι με μάραθο και πατάτες

2014-02-28
Χταπόδι με μάραθο και πατάτες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Παρακάτω θα βρεις μια γευστικότατη και πολύ απλή συνταγή για να φτιάξεις χταπόδι με μάραθο και πατάτες. Ιδανική για κυρίως γεύμα ή για ορεκτικό σε κάποιο δείπνο, η πρόταση αυτή είναι μια κλασική Ελληνική παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι μάραθα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3/4 του κιλού πατάτες
  • 3/4 του κιλού ντομάτες ώριμες ή μία κουταλιά πάστα ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το χταπόδι, το κόβουμε και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι.

Βήμα 2

Όταν πάρει σκούρο χρώμα, το σβήνουμε λίγο-λίγο με κρασί, ρίχνουμε μετά λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μάραθα, τις ντομάτες σε πολτό, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν, βάζοντας τελευταία και τις πατάτες.

Βήμα 4

Αφήνουμε να βράσουν και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Βήμα 5

Το χταπόδι με μάραθο και πατάτες είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή