Χταπόδι με μέλι της Αργυρώς

2014-05-18
Χταποδι με μελι της αργυρως
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια υπέροχη συνταγή, το χταπόδι με μέλι της Αργυρώς, είναι πεντανόστιμο! Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 1 χταπόδι 1, 5 κιλού
  • 10 κρεμμυδάκια
  • Μισό φλιτζ. μπαλσάμικο
  • Μισό φλιτζ. κονιάκ
  • Μισό φλιτζ. γλυκό λευκό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ.σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά

Βήμα 2

Βάζουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε χαράξει με ένα μαχαίρι σταυρωτά

Βήμα 3

Το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ανοίξει το κρεμμύδι

Βήμα 4

Τότε το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο

Βήμα 5

Πλένουμε το χταπόδι καλά και το κόβουμε σε κομμάτια

Βήμα 6

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Προσθέτουμε το χταπόδι και το μπαχάρι, τη δάφνη, το κονιάκ, κρασί και μπαλσάμικο

Βήμα 8

Προσθέτουμε και τη ντομάτα χαραγμένη σε 4 κομμάτια

Βήμα 9

Αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για μισή ώρα

Βήμα 10

Βγάζουμε το καπάκι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά

Βήμα 11

Τέλος ρίχνουμε το μέλι και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 12

Το χταπόδι με μέλι της Αργυρώς είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments