Χταπόδι με μακαρόνια κοφτά

2014-05-21
χταποδι με μακαρονια κοφτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις το πιο νόστιμο χταπόδι με μακαρόνια κοφτά και να εντυπωσιάσεις με το αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 1 χταπόδι ενός κιλού
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλ. κανέλα
  • 3-4 ξυλ. γαρίφαλο
  • 3 ντομάτες τριμμένες ή ντοματοχυμός
  • 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. μακαρόνια κοφτά
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε, πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά

Βήμα 5

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 5 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, δάφνη και νερό να το καλύπτει

Βήμα 7

Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο

Βήμα 8

Βράζουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι

Βήμα 9

Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί και προσθέτουμε τα μακαρόνια

Βήμα 10

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το φαγητό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 11

Το χταπόδι με μακαρόνια κοφτά είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή