Χταπόδι με μουστάρδα

2014-07-16
χταποδι με μουσταρδα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ καλή συνταγή για χταπόδι με μουστάρδα, μια εκλεκτική επιλογή για ένα τραπέζι με φίλους. Μπορείς να το ετοιμάσεις πολύ εύκολα και να το σερβίρεις είτε μαζί με πατάτες ή ρύζι σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν ορεκτικό αφού περιέχει πολλά λαχανικά και σως για …βουτιές με ψωμί! Μπορεί να συνοδεύσει το κρασί ή το ούζο και σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σου. Δοκίμασέ το, οπωσδήποτε!
Αν βρεις μεγαλύτερο χταπόδι απλά διπλασίασε κάπως τις ποσότητες από τα συστατικά!

Υλικά

  • Μισό κιλό χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες ψιλοκομμένες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2-3 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα να σιγοβράσει με τη δάφνη και πιπέρι

Βήμα 2

Αφήνουμε να βράσει στα ζουμιά του και όταν μαλακώσει το αφήνουμε να κρυώσει λίγο

Βήμα 3

Το κόβουμε σε κομμάτια

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 6

Ρίχνουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει

Βήμα 7

Ρίχνουμε το κρασί και το λεμόνι και αφήνουμε για 3 λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το φαγητό

Βήμα 9

Ρίχνουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 10

Το χταπόδι με μουστάρδα είναι έτοιμο!

 

Tips

 

  • Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή κόκκους
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή