Χταπόδι με ούζο

2014-05-16
Χταποδι με ουζο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για χταπόδι με ούζο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Υλικά

  • 1 χταπόδι ενός κιλού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Μισό φλιτζ. ούζο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το χταπόδι, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια

Βήμα 2

Το βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να βγάλει τα ζουμιά του

Βήμα 3

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε το χταπόδι και σβήνουμε με το ούζο

Βήμα 5

Αφήνουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Βράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε μαϊντανό

Βήμα 7

Το χταπόδι με ούζο είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Καθάρισε προσεχτικά το χταπόδι, αφαιρώντας τη σακούλα και το κεφάλι!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή