Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο σε σάλτσα με ντομάτες και κρασί

2014-03-13
Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια κλασική αλλά νοστιμότατη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις χταπόδι με πατάτες στο φούρνο. Η συνταγή περιέχει διάφορα υλικά που δένουν με το χταπόδι και τις πατάτες αρμονικά, όπως το λευκό κρασί με την ντομάτα τα οποία έχουν ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Το φαγητό συνοδεύεται με βραστά χορταρικά ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 2 κιλά περίπου χταπόδι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 ποτηράκια του κρασιού λάδι
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγος μαϊντανός
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας ή φρέσκες ντομάτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό, το στραγγίζουμε στο τρυπητό, το κόβουμε στα τέσσερα και το βάζουμε στο ταψί.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια, τις αλατίζουμε, τις στραγγίζουμε στο τρυπητό και τις βάζουμε στο ταψί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, το λεμόνι, το πιπέρι, τη ρίγανη, λίγο μαϊντανό, ψιλοκόβουμε και τη ντομάτα, τ' ανακατεύουμε όλα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 4

Κατά το ψήσιμο, αντί, για νερό ρίχνουμε το ζουμί από το βράσιμο του χταποδιού (όσο ζουμί πάρει).

Βήμα 5

Το χταπόδι με πατάτες στο φούρνο είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή