Χταπόδι με πιπεριές

2014-03-29
χταποδι με πιπεριες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Ένα τέλειο νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι και πιπεριές που μπορεί να σερβιριστεί και ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο!

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σιγοβράζουμε το χταπόδι στο ζουμάκι του

Βήμα 2

Όταν μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 3

Το κόβουμε σε μπουκιές και το βάζουμε σε ταψί

Βήμα 4

Προσθέτουμε λεμόνι, ελαιόλαδο (αφήνουμε λίγο για τις πιπεριές)και σκόρδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα

Βήμα 5

Το ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά γυρίζοντάς το ανά διαστήματα

Βήμα 6

Ρίχνουμε λίγο λάδι και λεμόνι στις πιπεριές που έχουμε κόψει σε λωρίδες

Βήμα 7

Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 8

Τα σερβίρουμε μαζί! Το χταπόδι με πιπεριές είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή