Χταπόδι με πράσα και ρύζι

2014-03-23
Χταπόδι με πράσα και ρύζι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαίσια πρόταση με φανταστική γεύση, νηστίσιμη και παραδοσιακή για να μαγειρέψεις χταπόδι με πράσα και ρύζι θα βρεις παρακάτω για να την φτιάξεις, να πειραματιστείς και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κιλό πράσα
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 χούφτα ρύζι
  • 200 γραμ. λάδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κομμάτια 3 εκατοστών τα πράσα. Καίτε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα πράσα ωσότου μαραθούν.

Βήμα 2

Τρίβετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τις φλούδες και ρίχνετε το χυμό στα πράσα, αλατίζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν.

Βήμα 3

Αφού πλύνετε το χταπόδι, το κόβετε σε κομμάτια και το βράζετε νε νερό και ξύδι ή με θαλασσινό νερό καλύτερα, αν είστε κοντά σε θάλασσα.

Βήμα 4

Αφού βράσει το ρίχνετε στην κατσαρόλα να πάρει 2 βράσεις με τα πράσα. Αν έχει αρκετό υγρό, δεν προσθέτετε άλλο, διαφορετικά ρίχνετε λίγο νεράκι και το ρύζι.

Βήμα 5

Αλατίζετε, αφήνετε να ψηθεί και το ρύζι και σερβίρετε το χταπόδι με πράσα και ρύζι.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή