Χταπόδι με πράσινες ελιές σβησμένο με κόκκινο κρασί

2014-03-01
Χταπόδι με πράσινες ελιές
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Έφτιαξα μια πάρα πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι με πράσινες ελιές όπου έσβησα το χταπόδι με ένα βαρύ κόκκινο κρασί. Είναι μια καταπληκτική και πολύ θρεπτική πρόταση την οποία σου γράφω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου πεις αν σου άρεσε και αν χρησιμοποίησες κάποιο άλλο υλικό.

Υλικά

  • 1 χταπόδι 1 1/2 - 2 κιλά
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο, δυνατό
  • 20 - 30 ελιές πράσινες της άρμης
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρια ολόκληρα
  • φύλλα δάφνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Το βάζουμε σε κατσαρόλα στη φωτιά, μέχρι να αφήσει όλο το νερό του και να το πιει.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το λάδι, αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Πιπερώνουμε, ρίχνουμε το σκόρδο και τα φύλλα της δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσει, συμπληρώνοντας και με λίγο-λίγο νερό, αν χρειαστεί.

Βήμα 5

Όταν κοντεύει, να ψηθεί το χταπόδι, ρίχνουμε τις ελιές (χωρίς να τις πλύνουμε, με την αρμύρα τους) και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 6

Σερβίρουμε κομμένο το χταπόδι σε πιατέλα και γύρω γύρω τις πράσινες ελιές.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή