Χταπόδι με σπαγγέτι σβησμένο με λευκό κρασί σε σάλτσα ντομάτας

2014-02-28
Χταπόδι με σπαγγέτι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις χταπόδι με σπαγγέτι για ένα οικογενειακό γεύμα το οποίο θα απολαύσουν και τα μικρά παιδιά. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας η οποία είναι τρομερά γευστική και μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες ώριμες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια μέτρια

Διαδικασία

Βήμα 1

Το χταπόδι, αν είναι ξερό, το βάζετε από το βράδυ στο νερό. Αν είναι κατεψυγμένο, το ξεπαγώνετε, το πλένετε με ζεστό και κρύο νερό πολλές φορές, ώστε να φύγει η βαριά μυρωδιά που έχει.

Βήμα 2

Το κόβετε σε κομμάτια (δυο στη μερίδα) και το βάζετε σε τρυπητό να στραγγίξει.

Βήμα 3

Σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνετε και το χταπόδι, το φέρνετε δυο βόλτες και το σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 4

Το ανακατεύετε επί 15 λεπτά, ρίχνετε νερό και το αφήνετε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 5

Όταν θα τρυπιέται λίγο με το πιρούνι, ρίχνετε τη ντομάτα και το αλάτι και το αφήνετε μέχρι να ψηθεί πολύ καλά.

Βήμα 6

Βγάζετε τότε το χταπόδι σε πιατέλα και στη σάλτσα ρίχνετε τα μακαρόνια, που έχετε βράσει ξεχωριστά (στραγγισμένα).

Βήμα 7

Τα αφήνετε να βράσουν μαζί 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνουν με κανονική σάλτσα, οπότε τα σερβίρετε σε πιατέλα.

Βήμα 8

Το χταπόδι με σπαγγέτι είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

 

 

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή