Χταπόδι με φάβα

2014-07-12
χταποδι με φαβα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια καταπληκτική συνταγή για χταπόδι με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια, ένας τέλειος μεζές που μπορείς να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο!

Υλικά

  • 1 χταπόδι μισού κιλού περίπου
  • 2 φλιτζ. φάβα
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Λίγο μπαχάρι
  • 1 κουτ.σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 4 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το ένα κρεμμύδι στη μέση

Βήμα 2

Το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη φάβα και 6 περίπου φλιτζάνια νερό

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε και ξαφρίζουμε μέχρι να χυλώσει

Βήμα 4

Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε σε μούλτι μαζί με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπίπερo

Βήμα 5

Την πολτοποιούμε και η βάζουμε σε μπολ

Βήμα 6

Βάζουμε το χταπόδι κομμένο σε μερίδες σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία

Βήμα 7

Όταν βγάλει τα υγρά του προσθέτουμε ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε

Βήμα 8

Κόβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι

Βήμα 9

Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπαχάρι και τη δάφνη

Βήμα 10

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια

Βήμα 11

Ρίχνουμε ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και ξύδι

Βήμα 12

Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και το σερβίρουμε χωρίς τη δάφνη και το μπαχάρι μαζί με το χταπόδι και τη φάβα

Βήμα 13

Το χταπόδι με φάβα είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή