Χταπόδι μπουρδέτο

2014-07-14
Χταποδι μπουρδετο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια παραδοσιακή συνταγή που προτιμούν στην Κέρκυρα, το χταπόδι μπουρδέτο είναι φυσικά πεντανόστιμο και πολύ εύκολο να το φτιάξεις!

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • 6 πατάτες κομμένες
  • Ξύδι
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • Μισή κουτ.γλ.πάπρικα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε για λίγα λεπτά το χταπόδι σε δυο κούπες νερό και λίγο ξύδι

Βήμα 2

Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, λίγο ξύδι, πάπρικα και ελαιόλαδο

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα σε μέτρια φωτιά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις πατάτες και βράζουμε για άλλη μισή ώρα

Βήμα 5

Το χταπόδι μπουρδέτο είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή