Χταπόδι ξιδάτο Αργυρώ

2014-07-11
Χταποδι ξυδατο αργυρω
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Το χταπόδι ξιδάτο Αργυρώ, είναι μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις το χταπόδι απλά και εύκολα με πολύ νόστιμο αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 1 χταπόδι ενός κιλού
  • 2 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγη ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδου

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά ο χταπόδι και το βάζουμε σε ένα μπολ

Βήμα 2

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο χταπόδι και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Κόβουμε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μέσα το χταπόδι με το ζουμί

Βήμα 4

Κλείνουμε ελαφρά και ψήνουμε για 75-80 λεπτά στους 180 βαθμούς

Βήμα 5

Το χταπόδι ξυδάτο είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς να το σερβίρεις σαν μεζέ αλλά και ως κυρίως πιάτο μαζί με πατάτες
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή