Χταπόδι ξυδάτο τουρσί

2014-07-15
χταποδι ξυδατο τουρσι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια τέλεια συνταγή για ένα αγαπημένο μεζέ, το χταπόδι ξιδάτο τουρσί γίνεται εύκολα! Δοκιμάστε αυτό το καλοκαιρινό πιάτο, οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 1 χταπόδι (μέτριο)
  • ξύδι από λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το 1 φλιτζάνι ξύδι, 2 δάφνες και το πιπέρι

Βήμα 2

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε κομμάτια μικρά

Βήμα 3

Σε ένα αποστειρωμένο βάζο βάζουμε το χταπόδι και συμπληρώνουμε με ξύδι και ελαιόλοδο (για όσο ξύδι βάλουμε, βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο)

Βήμα 4

Προσθέτουμε την υπόλοιπη δάφνη και το σκόρδο

Βήμα 5

Κλείνουμε το βάζο και σερβίρουμε όταν θέλουμε!

Βήμα 6

Το χταπόδι ξυδάτο τουρσί είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • AlexV

    Φοβερή συνταγή, θα την δοκιμάσω άμεσα! Για να ενημερωνόμαστε κιόλας κάπου πήρε το μα΄τι μου ότι στα ΑΒ έχουν το χταπόδι περίπου 10 ευρώ το κιλο! Για να φάμε και καλά την Καθαρά Δευτέρα αλλά να μείνει και η τσέπη μας καπως γεμάτη!