Χταπόδι σαγανάκι

2014-07-13
Χταποδι σαγανακι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις χταπόδι σαγανάκι ένα εντυπωσιακό πιάτο που μπορείς να προσφέρεις σαν μεζέ!

Υλικά

  • 1 χταπόδι (1-1,5 κιλό)
  • 2 κουτ.σούπας ξύδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 4 κουτ.σούπας μουστάρδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε σε νερό με ξύδι για περίπου 40 λεπτά

Βήμα 2

Όταν μαλακώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Σβήνουμε με το μισό κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί

Βήμα 6

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο κρασί με τη μουστάρδα και το ρίχνουμε πάνω από το χταπόδι

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 8

Το χταπόδι σαγανάκι είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Για τη γεύση μπορείς να προσθέσεις και λίγη κέτσαπ
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή