Χταπόδι λαδορίγανη με δενδρολίβανο σε αλουμινόχαρτο στα κάρβουνα

2014-10-14
χταποδι στα καρβουνα σε αλουμινοχαρτο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις χταπόδι λαδορίγανη με δενδρολίβανο σε αλουμινόχαρτο στα κάρβουνα, ένας τέλειος καλοκαιρινός μεζές που γίνεται φανταστικός στα κάρβουνα. Ειδικά με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να φτιάξεις ένα ζουμερό, μαλακό αλλά και τραγανιστό χταπόδι που θα εντυπωσιάσει πραγματικά. Δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • Λίγο λάδι (καλαμποκέλαιο)
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • 2 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 1 κουτ.γλ. δενδρολίβανο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το χταπόδι και περιχύνουμε με λίγο λάδι

Βήμα 2

Το βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με αλάτι και δενδρολίβανο

Βήμα 3

Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο σε πακέτο και το βάζουμε στη σχάρα στα κάρβουνα

Βήμα 4

Αφήνουμε για 1,5 ώρα ενώ ανά διαστήματα το γυρίζουμε

Βήμα 5

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη

Βήμα 6

Το χταπόδι λαδορίγανη με δενδρολίβανο σε αλουμινόχαρτο στα κάρβουνα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο κατά το ψήσιμό του, καθώς θα κάνει το χταπόδι πιο βαρύ!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή