Χταπόδι στιφάδο με ελιές

2014-02-28
Χταπόδι στιφάδο με ελιές
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Έφτιαξα τις προάλλες μια παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι στιφάδο με ελιές και βγήκε νοστιμότατη. Οι ελιές μέσα στην σάλτσα του χταποδιού δίνουν μια μοναδική συνδυαστική γεύση την οποία σου προτείνω να δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 χταπόδι 1 1/2 - 2 κιλά
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • 3-4 κεφάλια (κομμάτια) σκόρδο
  • 3-4 φύλλα δάφνη
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε το χταπόδι και, αφού το πλύνουμε καλά, το βάζουμε στην κατσαρόλα με το ανάλογο νερό και το αλάτι να βράσει.

Βήμα 2

Αφού βράσει καλά, το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε 5-6 ώρες.

Βήμα 3

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το ξύδι, το χταπόδι κομμένο μικρά κομμάτια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη δάφνη να σιγοβράσουν.

Βήμα 4

Όταν βράσουν όλα μαζί, ρίχνουμε και τις ελιές να πάρουν μία βράση ακόμη.

Βήμα 5

Το χταπόδι στιφάδο με ελιές είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή