Χταπόδι στιφάδο με μέλι

2014-07-20
χταποδι στιφαδο με μελι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια τέλεια συνταγή για χταπόδι στιφάδο με μέλι, ένα φαγητό που μοσχοβολάει και θα κάνει τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους! Εύκολη συνταγή που πετυχαίνει πάντα και θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας. Τα χταπόδι γίνεται μελένιο και ταιριάζει πολύ με ρύζι ή με μακαρόνια αν και μπορείτε να το σερβίρεται και σκέτο σαν πρώτο πιάτο!

Υλικά

  • 6 κρεμμύδια στιφάδου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας μέλι
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • Μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Μισή κούπα μπαλσάμικο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 χταπόδι ενός κιλού περίπου

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε μισή ώρα να βράσει στο ζουμί του

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το χταπόδι που έχουμε κόψει σε μερίδες

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα και το ψιλοκομμένο

Βήμα 4

Ρίχνουμε το κονιάκ με το κρασί και το ξύδι

Βήμα 5

Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μπαχάρι

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 8

Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε

Βήμα 9

Αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε σε πιάτα

Βήμα 10

Το χταπόδι στιφάδο με μέλι είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένο χταπόδι
  • Αν βράσεις το χταπόδι με νερό θα βγει πιο σφιχτό
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή