Χταπόδι στιφάδο στη γάστρα

2014-03-14
Χταπόδι στιφάδο στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4:000 h
  • Έτοιμη σε : 4:30 h

Μια νησιώτικη συνταγή που είναι πάρα πολύ νόστιμη και γευστική για να φτιάξεις χταπόδι στιφάδο στην γάστρα. Η συνταγή είναι παντώς καιρού και σερβίρεται κυρίως σαν το βασικό γεύμα της ημέρας. Παίρνει πάρα πολύ ώρα για να ετοιμαστεί αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Δοκίμασε την και γράψε μου τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • 2 κιλά χταπόδι φρέσκο
  • 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ή ανάλογος πελτές
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 15-20 σπυριά πιπέρι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε το χταπόδι χτυπημένο καλά, το πλένουμε και το καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα.

Βήμα 2

Βάζουμε στη στάμνα (πρέπει να έχει πλατύ στόμιο), το χταπόδι ολόκληρο, επίσης ολόκληρα τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα, το ξύδι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το πιπέρι, την κανέλα, τη ντομάτα λιωμένη, το ανάλογο αλάτι και το λάδι.

Βήμα 3

Παίρνουμε μία λαδόκολα, τη διπλώνουμε στα τέσσερα, τη βάζουμε πάνω στο στόμιο και τη δένουμε καλά με σπάγγο.

Βήμα 4

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γύρω στις 4 ώρες.

Βήμα 5

Το χταπόδι στιφάδο στην γάστρα είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.9 / 5)

4.9 5 7
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

7 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή