Χταπόδι στιφάδο στη χύτρα

2014-03-23
Χταπόδι στιφάδο στη χύτρα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις χταπόδι στιφάδο στη χύτρα θα βρεις παρακάτω για να το δοκιμάσεις, να πειραματιστείς και να μου γράψεις σχόλια και εντυπώσεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χταπόδι καλά χτυπημένο
  • 1 κιλό κρεμμύδια μικρά ολόκληρα
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμ. λάδι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες ή ανάλογος πελτές
  • 1 ποτηράκι ξύδι
  • 1 ποτηράκι κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε το χταπόδι από τη φούσκα, τα μάτια και δόντια, το καλοπλένετε, το κόβετε σε κομμάτια και το στραγγίζετε.

Βήμα 2

Καίτε το λάδι σε χύτρα και τσιγαρίζετε 2-3 κρεμμύδια. Ρίχνετε και το χταπόδι, το τσιγαρίζετε και το σβήνετε με το ξύδι και με το κρασί.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη (ή τον πελτέ διαλυμένομέσα σε 1/2 ποτήρι νερό), τα φύλλα της δάφνης, τα σκόρδα και το πιπέρι.

Βήμα 4

Αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να πυκνωθεί η σάλτσα του.

Βήμα 5

Το χταπόδι στιφάδο στη χύτρα είναι έτοιμο και ερβίρεται χλιαρό ή και κρύο

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή