Χταπόδι στο φούρνο με αλουμινόχαρτο

2014-07-19
Χταποδι στο φουρνο με αλουμινοχαρτο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:05 h

Μια ξεχωριστή συνταγή για χταπόδι στο φούρνο με αλουμινόχαρτο, ένα πιάτο-λουκούμι που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το φαγητό σιγοψήνεται μέσα στα ζουμιά και γίνεται πολύ μαλακό που λιώνει στο στόμα. Αν θέλεις να το μαγειρέψεις για ένα τραπέζι πιο επίσημο ή ακόμα και για το οικογενειακό τραπέζι καλύτερα να αρχίσεις να το ετοιμάζεις από νωρίς για να το αφήσεις να μελώσει και να το απολαύσεις έτσι όπως πρέπει. Δοκίμασε την συνταγή αυτή και θα εντυπωσιαστείς!

Υλικά

  • 1 χταπόδι ενός κιλού
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγη ρίγανη
  • 2 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το χταπόδι με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη

Βήμα 2

Το βάζουμε σε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο που έχουμε βάλει σταυρωτά

Βήμα 3

Βάζουμε τη δάφνη και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακετάκι χωρίς να το σφίξουμε πολύ

Βήμα 4

Το ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 2 ώρες

Βήμα 5

Το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε

Βήμα 6

Το χταπόδι στο φούρνο με αλουμινόχαρτο είναι έτοιμο!

 

Tips

 

  • Πρόσεξε όταν βγάλεις το αλουμινόχαρτο να μην καείς καθώς θα βγάλει ζεστό ατμό!
  • Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή στα κάρβουνα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή