Χταπόδι στο φούρνο με πατάτες και ντομάτα

2014-03-14
Χταπόδι με πατάτες
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις το χταπόδι στο φούρνο με πατάτες σε σάλτσα ντομάτας. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και μαγειρεύεται όλους τους μήνες του χρόνου και σερβίρεται σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ιδανικά φρέσκο χταπόδι αλλά αν τυχόν δεν βρεις και το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, θα χρειαστεί και λίγο αλάτι στις πατάτες. Αν είναι φρέσκο έχει μόνο του την αρμύρα.

Υλικά

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1 ποτήρι του νερού ντομάτα πελτές
  • 2 κρεμμύδια
  • 10 κομμάτια γαρίφαλο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • πιπέρι άκοπο, αλάτι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια (όσα τα πόδια του) σε ταψί.

Βήμα 2

Περιχύνουμε με το λάδι, τη ντομάτα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα (αφού έχουμε καρφώσει από 5 γαρίφαλα σε κάθε κρεμμύδι), τη δάφνη, το πιπέρι και τις πατάτες καθαρισμένες, αλατισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια (για να ψηθούν ταυτόχρονα με το χταπόδι).

Βήμα 3

Βάζουμε το ταψί σε δυνατό φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και να μαλακώσει το χταπόδι, προσθέτοντας και λίγο νερό αν χρειαστεί.

Βήμα 4

Το χταπόδι στο φούρνο με πατάτες είναι έτοιμο. Καλή όρεξη και μην ξεχάσεις να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή