Χταπόδι ψητό στη σχάρα

2014-03-06
Χταπόδι ψητό στη σχάρα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Ένας λαχταριστός καλοκαιρινός μεζές που σερβίρεται και ως κυρίως πιάτο! Το χταπόδι ψητό στη σχάρα μπορεί να θέλει χρόνο όμως ανταμείβει με τη νοστιμιά του.

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • Μισή κούπα και 4 κουταλιές ξύδι
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι, αφαιρούμε το μάτι και ξεπλένουμε καλά

Βήμα 2

Το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι από κόκκινο κρασί και αφήνουμε για 1 ώρα

Βήμα 3

Ξεπλένουμε το χταπόδι και το αλείφουμε με 1/4 κούπας ελαιόλαδο

Βήμα 4

Αφού έχουμε ετοιμάσει τη φωτιά και τη σχάρα βάζουμε το χταπόδι

Βήμα 5

Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και γυρίζουμε πλευρές

Βήμα 6

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το θυμάρι

Βήμα 7

Προσθέτουμε το ξύδι και το μπαλσάμικο

Βήμα 8

Σερβίρουμε το χταπόδι σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα

Βήμα 9

Αλατίζουμε και ρίχνουμε ρίγανη

Βήμα 10

Το χταπόδι ψητό στη σχάρα είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Το χταπόδι διατηρείται στο ψυγείο με τη σάλτσα σε ένα τάπερ
  • Μπορείς να ρίξεις και λεμόνι
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή