Χταπόδι ψητό στο γκριλ

2014-07-18
χταποδι ψητο στο γκριλ
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξεις χταπόδι ψητό στο γκριλ με επαγγελματικό αποτέλεσμα! Μπορεί το μαγειρευτό χταπόδι με σάλτσα να προτιμάται στα σπίτια, όμως το ψητό χταπόδι είναι το αγαπημένο πολλών ειδικά τα καλοκαίρια σαν μεζές σε μια ταβέρνα. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα παραλιακό ταβερνάκι όπου απολαμβάνεις τον μεζέ σου! Μην ξεχάσει το ούζο ή ένα ποτήρι κρασί για συνοδεία!

Υλικά

  • 1 χταπόδι μέτριο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι

Βήμα 2

Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νεράκι να το σκεπάσει

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και ξαφρίζουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο όσο βράζει, πιπεράκι και ξύδι

Βήμα 5

Όταν μαλακώσει το αφήνουμε να κρυώσει κάπως και το κόβουμε σε μερίδες

Βήμα 6

Το βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 7

Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου ένα τέταρτο σε μεσαία θερμοκρασία

Βήμα 8

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει

Βήμα 9

Σερβίρουμε με ρίγανη

Βήμα 10

Το χταπόδι ψητό στο γκριλ είναι έτοιμο!

 

Tips

 

  • Για το σερβίρισμα ετοίμασε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξύδι για να νοστιμίσει!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή