Χυλοπίτες με γαρίδες

2014-03-23
Χυλοπίτες με γαρίδες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια μοναδική και εξαιρετικής νοστιμιάς συνταγή για να μαγειρέψεις χυλοπίτες με γαρίδες ή καραβίδες θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα συμπεράσματα σου στο κάτω μέρος της σελίδας στα σχόλια.

Υλικά

  • 1 κιλό καραβίδες ή γαρίδες
  • μισό κιλό χυλοπίτες
  • 10 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 5 αυγά βραστά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φύλλα μπακλαβά

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις γαρίδες ή τις καραβίδες και τις βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι για 5 λεπτά. Κατόπιν τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε πρόχειρα σε ένα σκεύος.

Βήμα 2

Βράζουμε τις χυλοπίτες ή τα λαζάνια με το γάλα ώσπου να πιούν όλο το γάλα, προσθέτοντας και λίγο αλάτι, τις ζεματάμε με το μισό βούτυρο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Στο σκεύος που έχουμε τις γαρίδες ή τις καραβίδες ανακατεύουμε τα βρασμένα αυγά κομμένα φετούλες, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και όλο αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες.

Βήμα 4

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μικρό ταψάκι φούρνου, στρώνουμε στον πάτο δυο φύλλα βουτυρωμένα και αδειάζουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αφού προηγουμένως τα έχουμε όλα μαζί ανακατέψει καλά.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμα πιπέρι και σκεπάζουμε με δυο ακόμα φύλλα επίσης βουτυρωμένα. Αν μας περισσέψει βούτυρο, το ρίχνουμε από πάνω.

Βήμα 6

Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Βήμα 7

Το αναποδογυρίζουμε κατόπιν σε πιατέλα, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Βήμα 8

Οι χυλοπίτες με γαρίδες είναι έτοιμες για να τις σερβίρεις και να τις απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή