Χυλοπίτες με κιμά στο φούρνο

2014-09-24
χυλοπιτες στον φουρνο με κιμα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις χυλοπίτες με κιμά στο φούρνο, ένα απολαυστικό πιάτο, ιδανικό για μεσημεριανό. Είναι πολύ απλό στην προετοιμασία του και δεν θέλει καθόλου κόπο για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Συνόδευσε με μπόλικο τυρί και με σαλάτα! Ένα από τα πιο αγαπημένα, ελληνικά φαγητά! Δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • 600 γρ. κιμάς μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 ντοματοχυμό
  • Μισό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • Μισό κουτ.γλ. κανέλα
  • 1/3 κούπας κρασί λευκό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισή κούπα τριμμένο τυρί

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά

Βήμα 5

Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά

Βήμα 7

Βράζουμε τις χυλοπίτες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 8

Τις ανακατεύουμε μαζί με τον κιμά σε ένα πυρέξ

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία με αλουμινόχαρτο

Βήμα 10

Προς το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το φαγητό

Βήμα 11

Οι χυλοπίτες με κιμά στο φούρνο είναι έτοιμες!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή