Χυλοπίτες με μοσχάρι στο φούρνο από την Αργυρώ

2014-10-14
χυλοπιτες με μοσχαρι στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις χυλοπίτες με μοσχάρι στο φούρνο από την Αργυρώ, ένα αγαπημένο, ελληνικό φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Γίνεται πεντανόστιμο και με πολύ λίγα και απλά υλικά ενώ μπορείς να το σερβίρεις ακόμα και σε ένα πιο επίσημο γεύμα. Δικόμασε αυτή τη συνταγή και θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σου!

Υλικά

  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • 1,5 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το μοσχάρι

Βήμα 3

Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε νερό να το καλύπτει

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και κρασί

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για ακόμα 30 λεπτά

Βήμα 6

Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ μαζί με νερό και προσθέτουμε τις χυλοπίτες

Βήμα 7

Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 8

Οι χυλοπίτες με μοσχάρι το φούρνο από την Αργυρώ είναι έτοιμες

 

Tips

  • Πρόσθεσε και λίγο μπαχάρι για να νοστιμίσει το φαγητό!
  • Μπορείς να κάνεις το φαγητό στην κατσαρόλα, αν θέλεις να αποφύγεις τον φούρνο
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή