Ψάρια με ρύζι

2014-03-19
Ψάρια με ρύζι
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ υγιεινή και νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις ψάρια με ρύζι παραδοσιακά θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε την και γράψε μου εντυπώσεις, παρατηρήσεις και σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • μισό κιλό ψάρια κόκαλα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι για πιλάφι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα σπάραχνα, τα πλένουμε καλά και τα αλατίζουμε.

Βήμα 2

Στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το μαϊντανό επίσης ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και 3 ποτήρια του νερού νερό και μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τα ψάρια και γύρω - γύρω το ρύζι πλυμένο.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε προσεχτικά με ξύλινο κουτάλι για να μην πιάσει το ρύζι και κουνάμε κατά διαστήματα πέρα - δώθε την κατσαρόλα.

Βήμα 4

Μόλις αρχίζει να πίνει το νερό, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει το ζουμί.

Βήμα 5

Τα ψάρια με ρύζι είναι έτοιμα και σερβίρονται ζεστά.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή