Ψάρια με σάλτσα καρυδιών

2014-04-05
Ψάρια με σάλτσα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια συγκλονιστική νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις ψάρια με σάλτσα καρυδιών από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου, σου περιγράφω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό γαλέος ή οτιδήποτε άλλο ψάρι φέτα
  • 150 γραμ. καρύδια
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 250 γραμ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου
  • αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το ψάρι σε φέτες, το αλατίζετε, το αλευρώνετε ελαφρά και το τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.

Βήμα 2

Ανακατεύετε 2 κουταλιές από το λάδι που τηγανίσατε το ψάρι με το πιπέρι μέσα σε φλιτζάνι και τ' αφήνετε κατά μέρος.

Βήμα 3

Στο υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι (συμπληρώνετε με φρέσκο λάδι αν δεν είναι αρκετό) ρίχνετε το αλεύρι, το καβουρδίζετε και το αραιώνετε με λίγο νερό να γίνει σαν κρέμα.

Βήμα 4

Αδειάζετε το μίγμα λάδι - αλεύρι - νερό σε μπωλ βαθύ και τ' ανακατεύετε με τα καρύδια αλεσμένα και με τα σκόρδα κοπανισμένα.

Βήμα 5

Προσθέτετε και το ψωμί (που έχετε μουσκέψει σε νερό, το έχετε στίψει και λιώσει στο γουδί), λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει η σάλτσα σαν κρέμα και δουλεύετε το μίγμα συνέχεια με σύρμα για να μη δημιουργηθούν σβώλοι.

Βήμα 6

Σερβίρετε τα ψάρια με σάλτσα σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με τη σάλτσα των καρυδιών. Από πάνω τα περιχύνετε με το μίγμα λάδι - πιπέρι που έχετε κρατήσει στο φλιτζάνι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή