Ψάρια μπιάνκο με πατάτες Κερκυρέικες

2014-03-03
Ψάρια μπιάνκο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια παραδοσιακή συνταγή από το χωριό μου στην Κέρκυρα σου παρουσιάζω παρακάτω για να φτιάξεις ψάρια μπιάνκο με πατάτες και να το σερβίρεις τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες σαν κυρίως γεύμα στους καλεσμένους σου ή στο τραπέζι σου.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια (κέφαλοι ή λαυράκια)
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό πατάτες
  • πιπέρι μαύρο, αλάτι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κουταλιά ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα ψάρια, τ' αλατίζετε, τα κόβετε σε 2 ή 3 μέρη ανάλογα με το μέγεθός τους και τ' αφήνετε μέσα σε πιατέλα ραντισμένα με μία κουταλιά ξύδι.

Βήμα 2

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε χοντρές φέτες (1 δάχτυλο πάχος) και τις τοποθετείτε σε πλατιά κατσαρόλα.

Βήμα 3

Βάζετε πάνω στις πατάτες τα ψάρια, τα σκεπάζετε με νερό, προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και αφήνετε να βράσουν σιγά-σιγά και να λιγοστέψει το ζουμί τους.

Βήμα 4

Στίβετε τα λεμόνια, περιχύνετε με το ζουμί τους το φαγητό, αφήνετε να πάρει μία βράση ακόμη με το λεμόνι και τα ψάρια μπιάνκο είναι έτοιμα να τα σερβίρετε.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή