Ψάρια σαβόρι παραδοσιακά από την Μύκονο

2014-03-03
Ψάρια Σαβόρι
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξεις ψάρια σαβόρι παρουσιάζεται παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή από την κουζίνα της Μυκόνου και στην συγκεκριμένη εγώ χρησιμοποίησα μελανούρια αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα ψάρια και αντί για σκέτο ξύδι να βάλεις μπαλσάμικο.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια (κατά προτίμηση μελανούρια)
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι κρασιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • λίγο δεντρολίβανο
  • μία κουταλιά σούπας αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια και τα αλατίσουμε, τα τηγανίζουμε.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : Καβουρδίζουμε ελαφρά το αλεύρι σε καυτό λάδι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Βάζουμε μέσα στη σάλτσα και τα τηγανισμένα ψάρια, αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις και τα ψάρια σαβόρι είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή