Ψάρια ψητά στη σχάρα με σάλτσα ντομάτας

2014-03-16
psaria-psita-sti-sxara
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια κλασική νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ψάρια ψητά στη σχάρα και να τα σερβίρεις με κόκκινη σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι και μαϊντανό θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή έχει δεκάδες εκδοχές και παραλλαγές στην Ελληνική κουζίνα, στην συγκεκριμένη χρησιμοποιούμε σαν ψάρι τους σπάρους και φτιάχνουμε μια πολύ απλή σάλτσα ντομάτας. Δοκίμασε την και γράψε μου παρακάτω στα σχόλια τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια (κατά προτίμηση σπάροι)
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 λεμόνι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • λίγος μαϊντανός
  • λίγο αλάτι
  • 3 ντομάτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τα ψάρια, χωρίς να βγάλετε τα εντόσθια και τα λέπια.

Βήμα 2

Βάζετε σε πιατέλα το λάδι, το νερό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τις ντομάτες αφού πρώτα τα κόψετε ψιλά - ψιλά κομματάκια και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Βήμα 4

Σε κάθε σπάρο και κάτω από το αριστερό τους πτερύγιο, κοντά στα σπάραχνα, τους μπήγετε από ένα παλουκάκι (μικρό ξυλαράκι ή ξύλο από κλήμα, κληματόβεργα), για να χυθεί η χολή.

Βήμα 5

Τα ψήνετε, τοποθετώντας τα στη σχάρα πρώτα από το αριστερό μέρος.

Βήμα 6

Μόλις τα ψήσετε, ζεστά όπως είναι, τα βάζετε στην πιατέλα και τα σκεπάζετε με το μίγμα της σάλτσας που κάνατε.

Βήμα 7

Τα ψάρια ψητά στη σχάρα είναι έτοιμα και τρώγονται ζεστά.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή