Ψάρι βραστό με λαχανικά και γαρίδες σε σούπα

2014-03-17
Ψάρι βραστό με λαχανικά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια εξαίσια νησιώτικη συνταγή για να μαγειρέψεις ψάρι βραστό με λαχανικά φτιάχνοντας μια νόστιμη σούπα στην οποία προσθέτεις γαρίδες για το σερβίρισμα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι από το χωριό της γιαγιάς μου που την μαγειρεύανε τους χειμωνιάτικους και ανοιξιάτικους μήνες και χρησιμοποιούσαν σαν ψάρι την στείρα ή τον ροφό. Τα ψάρια, για να βράσουν τα βάζουμε στην κατσαρόλα μετά από μισή ώρα, αφού έχουν βράσει όλα τα χορταρικά. Τα βγάζουμε σε ιδιαίτερη λεκάνη και καθαρισμένα πια τα βάζουμε στη σούπα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρια για βραστά (ροφό, στείρα κλπ. ποικιλία ψαριών για βραστά δίνει εξαιρετική γεύση)
  • μερικές γαρίδες ή καραβίδες
  • 1 πιπεριά μέτρια πράσινη
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 κολοκύθια μικρά
  • 2 κουταλιές σούπας ταπιόκα ή κόρν φλάουερ
  • 4-5 κιλά νερό
  • 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι
  • 4-5 καρότα μέτρια
  • λίγο σέλινο
  • αλάτι, πιπέρι (ακοπάνιστο)
  • 2 λεμόνια ή 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα ψάρια και τις γαρίδες ή καραβίδες. Αν είναι φρέσκα, βάζουμε αρκετό λεμόνι και αλάτι. Αν είναι κατεψυγμένα, αρκετό ξύδι να μείνουν περίπου 2 ώρες.

Βήμα 2

Βράζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μισή ώρα περίπου και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι μαύρο ολόκληρο (μερικά σπυριά).

Βήμα 3

Εκτός από το σέλινο, τα περνάμε από μηχανή του πουρέ, προσθέτουμε λίγο νερό, για να γίνει όσο θέλουμε πυκνό το μίγμα. Μόλις πάρει βράση όλος αυτός ο πολτός, προσθέτουμε την ταπιόκα, αφήνουμε 10 λεπτά περίπου και είναι έτοιμος.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε τα ψάρια από βελόνες, πέτσες κλπ. και τα βάζουμε στον έτοιμο πολτό με λεμόνι.

Βήμα 5

Το ψάρι βραστό με λαχανικά είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή