Ψάρι κατσαρόλας με ντομάτα από την Μαριγώ

2014-03-31
Ψάρι κατσαρόλας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Η συνταγή της φίλης μου της Μαριγώς για ψάρι κατσαρόλας με κόκκινη σάλτσα ντομάτας θα σε εντυπωσιάσει καθώς είναι μια πολύ γευστική και παραδοσιακή συνταγή που την έφτιαχνε η γιαγιά της. Χρησιμοποιούσε κέφαλο αλλά μπορείς να την δοκιμάσεις και με άλλα ψάρια και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι (κέφαλος)
  • 8 κρεμμύδια
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι, ανοίγουμε την κοιλιά του, βγάζουμε τα εντόσθια και τα πετάμε και κατόπιν το πλένουμε καλά.

Βήμα 2

Το βάζουμε στη λεκάνη, το κόβουμε μερίδες, το αλατίζουμε, περιχύνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε 2 ώρες, ώσπου να το απορροφήσει και να σφίξει.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε φετούλες μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να σωθεί το νερό.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τότε από πάνω τις φέτες του ψαριού, μαζί με το ξύδι.

Βήμα 5

Χοντροκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε, καθώς επίσης το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά περίπου 40' λεπτά.

Βήμα 6

Πρέπει να μείνει μόνο με το λαδάκι του.

Βήμα 7

Το ψάρι κατσαρόλας είναι έτοιμο και σερβίρεται χλιαρό με χόρτα βραστά ή άλλη σαλάτα εποχής.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή