Ψάρι μαριναρισμένο τηγανιτό με σάλτσα ντομάτας

2014-03-17
Ψάρι μαριναρισμένο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια διαφορετική, πρωτότυπη και νησιώτικη συνταγή της Ελληνικής κουζίνας για να φτιάξεις ψάρι μαριναρισμένο και να το τηγανίσεις με σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή από το χωριό της νονάς μου όπου χρησιμοποιούσαν κυρίως τα λιθρίνια σαν ψάρια και την φτιάχνανε την συνταγή το καλοκαίρι σαν μεσημεριανό γεύμα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρια λιθρίνια
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 γραμ. λάδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
  • 300 γραμ. χυμός ντομάτας φρέσκιας
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • δεντρολίβανο
  • χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξύνουμε τα ψάρια, αφαιρούμε τα σπάραχνα και τα έντερα, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε λεκάνη, τα πασπαλίζουμε αλάτι, τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαριναριστούν.

Βήμα 2

Αλευρώνουμε τα ψάρια, τα τηγανίζουμε λί λίγα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, το ένα δίπλα στο άλλο.

Βήμα 3

Σουρώνουμε το λάδι, το βάζουμε σε καθαρό τηγάνι και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και αφού ροδίσει, το παίρνουμε στεγνό και το σκορπίζουμε στα ψάρια.

Βήμα 4

Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το ανακατεύουμε να χρωματιστεί και το σβήνουμε με ξύδι.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ανάλογο νερό, τη ντομάτα, το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 6

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη τη χύνουμε πάνω στα ψάρια.

Βήμα 7

Το ψάρι μαριναρισμένο είναι έτοιμο και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή