Ψάρι με άσπρη σάλτσα δενδρολίβανου τηγανιτό

2014-03-18
Ψάρι με άσπρη σάλτσα δενδρολίβανου
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 6:000 h
  • Έτοιμη σε : 6:35 h

Μια συνταγή μοναδικής νοστιμιάς για να φτιάξεις ψάρι με άσπρη σάλτσα που θα γλύφεις και τα δάχτυλα σου. Η συνταγή είναι νησιώτικη και βασίζεται στο δενδρολίβανο που δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στο ψάρι σου το οποίο το κάνεις τηγανιτό. Είναι μια φανταστική συνταγή την οποία μαγειρεύανε οι δικοί μου στο χωριό και στην γράφω εδώ για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια της εποχής μέτρια (ούτε πολύ μικρά, ούτε μεγάλα)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 7-8 φυλλαράκια δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια, τους στίβουμε λεμόνι, απ' έξω και μέσα στην κοιλιά και το κεφάλι, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδοκοκκινίσουν και τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα.

Βήμα 2

Στραγγίζουμε το λάδι, που τα τηγανίσαμε, κόβουμε πολύ ψιλό το σκόρδο και το αφήνουμε να ξανθίσει στο λάδι.

Βήμα 3

Μόλις ξανθίσει, το βγάζουμε και βάζουμε στο λάδι μία κουταλιά αλεύρι φουσκωτή και μία κοφτή και το φέρνουμε γύρα να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 4

Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το σβήνουμε με το ξύδι.

Βήμα 5

Προσθέτουμε νερό, να γίνει μία αραιή σάλτσα.

Βήμα 6

Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει (να μη γίνει πηχτή, γιατί θα πήξει).

Βήμα 7

Τη δοκιμάζουμε και αν θέλει ακόμα άρωμα δεντρολίβανου, προσθέτουμε. Στη γεύση πρέπει να ξινίζει λίγο.

Βήμα 8

Τη ρίχνουμε 5-6 ώρες. Έπειτα, γυρίζουμε τα ψάρια από την άλλη μεριά.

Βήμα 9

Μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα, για να απορροφηθεί η σάλτσα.

Βήμα 10

Το ψάρι με άσπρη σάλτσα είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή