Ψάρι με αλεύρι και βούτυρο σερβιρισμένο με γαρίδες και μύδια

2014-03-16
Ψάρι με αλεύρι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια μοναδική, πρωτότυπη, διαφορετική και εξαιρετικά γευστική παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ψάρι με αλεύρι και βούτυρο το οποίο το σερβίρουμε με γαρίδες και μύδια. Η συνταγή αυτή είναι νησιώτικη από το χωριό της γιαγιάς μου και είναι πάρα πολύ θρεπτική και υγιεινή. Την μαγειρεύανε παντώς καιρού και την σερβίρουνε ή σαν πρώτο πιάτο ή σαν το βασικό γεύμα της ημέρας.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι συναγρίδα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • λίγες γαρίδες
  • λίγα μύδια
  • λίγα μανιτάρια
  • 100 γραμ. κρασί άσπρο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 3 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
  • 2 κουταλιές αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τη συναγρίδα, την πλένουμε και την κόβουμε σε φέτες.

Βήμα 2

Βγάζουμε τα κόκαλα, τα βράζουμε μαζί με τις γαρίδες και τα μύδια και κρατάμε το ζουμί.

Βήμα 3

Αλατίζουμε και τηγανίζουμε τις φέτες του ψαριού και τις τοποθετούμε μέσα σε όστρακο.

Βήμα 4

Στραγγίζουμε το ζουμί από τα κόκαλα, που πρέπει να' ναι πολύ λίγο, προσθέτουμε το κρασί, διαλύουμε τρεις κουταλιές κόρν φλάουρ και 2 κουταλιές αλεύρι, μία γεμάτη κουταλιά βούτυρο και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντάς την ώσπου να πήξει.

Βήμα 5

Σκεπάζουμε με την κρέμα αυτή το ψάρι που είναι μέσα στο όστρακο και το ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να κοκκινίσει.

Βήμα 6

Το ψάρι με αλεύρι είναι έτοιμο και το σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τις βραστές γαρίδες, τα μύδια και τα μανιτάρια σωταρισμένα.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή