Ψάρι με κολοκυθάκια, κρεμμύδι και ντομάτα παραδοσιακό

2014-03-11
Ψάρι με κολοκυθάκια
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια πολύ νόστιμη, υγιεινή, θρεπτική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ψάρι με κολοκυθάκια θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και μπορείς να την κάνεις με διάφορα ψάρια όπως το λιθρίνι, το φαγκρί, η σφυρίδα ή η συναγρίδα καθώς επίσης μπορείς να πειραματιστείς και με την συνοδευτική σάλτσα. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια λιθρίνια (περίπου 3 μέτρια ψάρια) ή φαγκρί, ή συναγρίδα φέτα, ή σφυρίδα
  • 1 κιλό κολοκυθάκια, όσο το δυνατό μικρότερα
  • 1/2 κιλό ντομάτες κόκκινες
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα σκίζετε κατά μήκος στα τρία, μπήγοντας το μαχαίρι προσεχτικά, χωρίς να κόψετε τις άκρες τους. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να σταθούν περίπου δυο ώρες.

Βήμα 2

Καθαρίζετε και αλατίζετε το ψάρι. Το αφήνετε να σταθεί περίπου μία ώρα.

Βήμα 3

Σωτάρετε σε βαθύ ταψί. Το λαδώνετε, βάζετε το ψάρι ανάμεσα στα κολοκυθάκια και στη μέση το κρεμμύδι χαραγμένο, ολόκληρο.

Βήμα 4

Στο μεταξύ, σε μικρή κατσαρόλα έχετε βράσει τη ντομάτα, περασμένη από τον τρίφτη, με το λάδι.

Βήμα 5

Την περιχύνετε πάνω στο ψάρι με τα κολοκυθάκια και προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό.

Βήμα 6

Το ψήνετε σε μέτρια φωτιά, ή το φουρνίζετε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 7

Προς το τέλος ρίχνετε το πιπέρι. (Αν χρειαστεί, κατά το ψήσιμο, προσθέτετε λίγο νερό).

Βήμα 8

Τα ψάρια με κολοκυθάκια είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή