Ψάρι με μπάμιες στο φούρνο και ντομάτα

2014-03-08
Ψάρι με μπάμιες στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια μοναδική, πρωτότυπη, γευστική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ψάρι με μπάμιες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη και μπορείς να πειραματιστείς προσθέτοντας διάφορα μπαχαρικά στην σάλτσα. Το ψάρι που συνιστάται για αυτή τη συνταγή είναι το φαγκρί ή το λιθρίνι.

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψάρι, λιθρίνι ή φαγκρί πάνω από 1 κιλό
  • 1 κιλό μπάμιες μικρές
  • 3 κρεμμύδια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γραμ. λάδι
  • 1 ματσάκι μαιντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • ντομάτες ώριμες

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια, χαράζουμε την κοιλιά του και αφαιρούμε τα εντόσθια, το πλένουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού.

Βήμα 2

Πλένουμε και καθαρίζουμε με το γνωστό τρόπο τις μπάμιες, τις περνάμε από ελαφρό τηγάνισμα και τις βάζουμε στο ταψί, γύρω-γύρω από το ψάρι.

Βήμα 3

Στο λάδι που έμεινε από το τηγάνισμα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε, ρίχνουμε αμέσως ψιλοκομμένο και το σκόρδο να τσιγαριστεί και αυτό.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις ντομάτες, περασμένες από τρυπητό, το ανάλογο αλατοπίπερο, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί λίγο και, με τη σάλτσα αυτή, περιχύνουμε το ψάρι και τις μπάμιες στο ταψί.

Βήμα 5

Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, αν μας έχει περισέψει, πασπαλίζουμε πάνω και το μαιντανό ψιλοκομμένο και το στέλνουμε στο φούρνο ή αν θέλουμε, το ψήνουμε στο δικό μας.

Βήμα 6

Το ψάρι με μπάμιες στο φούρνο ψήνεται τόσο, όσο να μείνει μόνο με το λαδάκι του και σερβίρεται ζεστό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή