Ψάρι με ρύζι και ντομάτα στην κατσαρόλα

2014-03-11
Ψάρι με ρύζι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ψάρι με ρύζι και σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα θα βρεις παρακάτω. Το ψάρι που χρησιμοποίησα εγώ είναι το λιθρίνι αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και με διάφορα άλλα όπως η σφυρίδα ή η συναγρίδα και φυσικά μπορείς να πειραματιστείς με την σάλτσα ντομάτας προσθέτοντας και αφαιρόντας υλικά και μπαχαρικά για να την κάνεις της αρεσκείας σου.

Υλικά

  • 1 κιλό λιθρίνια
  • 1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
  • 1 κούπα λάδι
  • 3-4 ντομάτες ώριμες
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος
  • αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το ρύζι και τ' αφήνουμε να στραγγίζει σε ψιλό τρυπητό.

Βήμα 2

Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο και, όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το ρύζι, εντελώς στραγγισμένο, και το φέρνουμε μερικές βόλτες με ξύλινο κουτάλι να σωταριστεί.

Βήμα 3

Όταν έχει σωταριστεί το ρύζι, ρίχνουμε και το νερό (να είναι 1 1/2 φορά περισσότερο απ' ότι το ρύζι) και αφήνουμε να βράσει το ρύζι, για ένα τέταρτο της ώρας.

Βήμα 4

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το ρύζι να περιμένει, σε μέρος ζεστό.

Βήμα 5

Καθαρίζουμε τα λιθρίνια από λέπια και σπάραχνα, τα πλένουμε καλά, τ' αφήνουμε να στραγγίσουν, τα αλατίζουμε, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε.

Βήμα 6

Καθαρίζουμε το λάδι από τα μαυράδια, προσθέτουμε και το υπόλοιπο, ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και τη βράζουμε με το κρασί για δέκα λεπτά.

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε, αραδιάζουμε πάνω στη σάλτσα τα τηγανισμένα ψάρια, προσθέτουμε και το άνηθο, και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.

Βήμα 8

Σερβίρουμε το ρύζι σε πιατέλα, βάζουμε γύρω-γύρω τα ψάρια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και το ψάρι με ρύζι είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή