Ψάρι με σέλινο σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-18
Ψάρι με σέλινο
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 4:000 h

Μια πολύ νόστιμη, παραδοσιακή και νησιώτικη συνταγή για να φτιάξεις ψάρι με σέλινο και σάλτσα ντομάτας με σκόρδο και δάφνη θα βρεις παρακάτω. Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές καθώς το άρωμα από το σέλινο και την δάφνη δίνει μια γλυκιά και ξεχωριστή γεύση στο ψάρι. Δοκίμασε την και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 2 κιλά ψάρι θαλασσινό
  • 1 κιλό σέλινα
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλιά γεμάτη της σούπας ντομάτα πελτές ή 1 κιλό περίπου ντομάτες ώριμες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • δάφνη 4-5 φύλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και από τα εντόσθια, το πλένουμε καλά και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε με το αλάτι 3 ώρες.

Βήμα 2

Χοντροκόβουμε τα σέλινα, τα ζεματάμε και τα πλένουμε πολύ καλά ν αφύγουν τα χώματα που τυχόν θα έχουν. Καθαρίζουμε και τα σκόρδα και τα αφήνουμε ολόκληρα.

Βήμα 3

Παίρνουμε ταψί κάπως μεγάλο. Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι λάδι και βάζουμε το ψάρι, εδώ και εκεί και στα κενά (ανάμεσα από τα κομμάτια του ψαριού) τοποθετούμε το σέλινο, το σκόρδο και τη δάφνη.

Βήμα 4

Περιχύνουμε με το ντοματοπελτέ (λιωμένο), ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε το ψάρι στο φούρνο να ψηθεί.

Βήμα 5

Το ψάρι με σέλινο σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή