Ψάρι με σπανάκι στο φούρνο και λαχανικά

2014-04-02
Ψάρι με σπανάκι στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια πολύ νόστιμη, γευστική και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις ψάρι με σπανάκι στο φούρνο σου περιγράφω παρακάτω. Η συνταγή είναι πάρα πολύ υγιεινή και θρεπτική και σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις παρατηρήσεις σου και τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια μέτρια σε μέγεθος
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2-3 κρεμμύδια χλωρά
  • 2-3 σκόρδα χλωρά
  • λίγο άνηθο
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • λίγο κόκκινο πιπέρι
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από την προηγούμενη ημέρα, τα αλατίζουμε και τους ρίχνουμε λεμόνι.

Βήμα 2

Την άλλη μέρα, καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κανονικά κομμάτια (περίπου 6-8 εκατοστά). Τα πλένουμε καλά, τους ρίχνουμε αλάτι, τα χειροτρίβουμε και τα στίβουμε καλά, ώστε να μην έχουν νερά.

Βήμα 3

Βάζουμε τα λάχανα στο ταψί, τους ρίχνουμε το λάδι και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε πάνω από τα λάχανα τα ψάρια, τα περιχύνουμε με λάδι, τα πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι και τα ψήνουμε σε κανονικό φούρνο.

Βήμα 4

Το ψάρι με σπανάκι στο φούρνο είναι έτοιμο και σερβίρεται με λεμόνι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή