Ψάρι με ταχίνι στο φούρνο και σάλτσα ντομάτας

2014-03-15
Ψάρι με ταχίνι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαιρετικά νόστιμη, διαφορετική και περίεργη συνταγή για να φτιάξεις ψάρι με ταχίνι και κόκκινη σάλτσα ντομάτας στον φούρνο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι από το χωριό της θείας μου και είναι παραδοσιακή και την μαγειρεύανε οι νοικοκυρές το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 2 κιλά περίπου ψάρι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλατοπίπερο
  • 3 κουταλιές ταχίνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές στρογγυλές φέτες, καθαρίζουμε το σκόρδο, τα τοποθετούμε στο ταψί με το λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο.

Βήμα 3

Όταν τσιγαριστούν λίγο, τα σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη και το μαϊντανό.

Βήμα 5

Αφού μισοψηθεί το ψάρι, το ραντίζουμε κάθε τόσο με το ταχίνι (που έχουμε πριν διαλύσει σε νερό) μέχρι να τελειώσει το ψήσιμό του.

Βήμα 6

Το ψάρι με ταχίνι στο φούρνο είναι έτοιμο και σερβίρεται με πιλάφι.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή