Ψάρι μπιάνκο παραδοσιακό από την Κέρκυρα

2014-03-03
Ψάρι μπιάνκο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια καταπληκτική, παραδοσιακή και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις ψάρι μπιάνκο όπως το κάνουμε εμείς στην Κέρκυρα θα βρεις παρακάτω. Κλασική καλοκαιρινή συνταγή για ένα ελαφρύ γεύμα, συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • ψάρι φέτες (ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων)
  • πατάτες
  • λάδι
  • σκόρδο
  • πιπέρι, αλάτι
  • ρίγανη
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πασπαλίζουμε τις φέτες του ψαριού με σκόρδο ψιλοκομμένο, πιπέρι, αλάτι και ρίγανη.

Βήμα 2

Τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και πασπαλισμένες και αυτές με σκόρδο, ρίγανη, πιπέρι και αλάτι.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τέλος το ανάλογο νερό και λάδι.

Βήμα 5

Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 6

Το ψάρι μπιάνκο είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή