Ψάρι πλακί κατσαρόλας παραδοσιακό

2014-03-19
Ψάρι πλακί κατσαρόλας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ψάρι πλακί κατσαρόλας παραδοσιακό θα βρεις παρακάτω για να το μαγειρέψεις και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας. Το ψάρι που σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις είναι τα κεφαλόπουλα.

Υλικά

  • 4-5 κεφαλόπουλα
  • 10 δόντια σκόρδο
  • ρίγανη
  • λάδι - 2 κουταλιές γλυκού αλεύρι
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια και τα κόβουμε σε 3 μέρη : κεφάλι, μέση και ουρά. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο αλάτι.

Βήμα 2

Βάζουμε σε πιάτο λάδι και ρίγανη και όταν είναι έτοιμα τα ψάρια, τα περνάμε μες στο λάδι και τα βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν, ραντίζοντάς τα συνεχώς από το ίδιο λάδι με ένα κλωνάρι ρίγανης και προσέχοντας να μην ψηθούν τελείως τα ψάρια (αφήνοντάς τα στη φωτιά μόνο μέχρι να ροδίσουν).

Βήμα 3

Έχουμε βάλει στο μεταξύ την κατσαρόλα στη φωτιά με 4-5 ποτήρια νερό, το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και λίγο λάδι και αφήνουμε να μισοβράσει το σκόρδο.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τότε στην κατσαρόλα και τα ψάρια που έχουμε ροδίσει στη σχάρα, προσέχοντας ώστε ίσα - ίσα να σκεπάζονται από το νερό και αφήνουμε να βράσουν γαι 15-20 ' λεπτά.

Βήμα 5

Χτυπάμε το λαδολέμονο έχοντας ρίξει και 2 κουταλάκια αλεύρι, για να γίνει η σάλτσα πιο πυκνή και όταν είναι έτοιμα τα ψάρια, ρίχνουμε το λαδολέμονο στην κατσαρόλα, παίρνει μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Το ψάρι πλακί κατσαρόλας είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό.

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή