Ψάρι ψητό με σάλτσα ντομάτας και ελαιόλαδου με ελιές

2014-03-18
Ψάρι ψητό με σάλτσα ντομάτας και ελαιόλαδου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια συνταγή μοναδικής νοστιμιάς και εξαίσιας γεύσης για να φτιάξεις ψάρι ψητό με σάλτσα ντομάτας και ελαιόλαδου και να το σερβίρεις με πράσινες ελιές θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και θα σου πρότεινα να την δοκιμάσεις χωρίς να κάνεις πειράματα και να μου γράψεις τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι για σχάρα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μπύρα
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού πράσινες ελιές
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι. Το αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Παίρνετε λίγο λάδι για το άλειμμα του ψαριού και το υπόλοιπο το βάζετε στο τηγάνι.

Βήμα 3

Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 4

Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες, τη μπύρα, 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει επί 1/2 ώρα.

Βήμα 5

Αλείφετε το ψάρι με λάδι και το ψήνετε στη σχάρα.

Βήμα 6

Ρίχνετε επάνω τη σάλτσα και το γαρνίρετε με τέταρτα λεμονιού.

Βήμα 7

Το ψάρι ψητό με σάλτσα ντομάτας και ελαιόλαδου με πράσινες ελιές είναι έτοιμο να το σερβίρεις και να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή