Ψήμα αρνίσιο

2014-05-10
Ψήμα αρνίσιο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από την Χαλκιδική για να μαγειρέψεις το αρνίσιο ψήμα σου παρουσιάζω παρακάτω, ακριβώς όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της. Όταν το φτιάξεις στείλε μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί ή κατσίκι
  • 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια (τρυφερά)
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 200 γραμ. ξανθές σταφίδες
  • άνηθο
  • δυόσμος
  • μαύρο πιπέρι, αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μήκος 3 εκατ.

Βήμα 2

Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο βούτυρο, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τ' αχνίζουμε και προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο και λίγο αλάτι.

Βήμα 3

Όταν αχνιστούν καλά, τα βάζουμε μέσα στο ταψί.

Βήμα 4

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί πάνω από τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 5

Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε μέσα στο ταψί.

Βήμα 6

Αφού ψηθεί το κρέας και από τις δύο πλευρές, το βγάζουμε από το φούρνο.

Βήμα 7

Πλένουμε τις σταφίδες και το ρύζι, ρίχνουμε στο ταψί 3 φλιτζάνες νερό, τις σταφίδες και το ρύζι, βάζουμε και το κρέας από πάνω και ξαναφουρνίζουμε το φαγητό, ωσότου βράσει το ρύζι.

Βήμα 8

Το αρνίσιο ψήμα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

 

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή