Ψήμα Χαλκιδικής με αρνάκι

2014-05-09
Ψήμα Χαλκιδικής
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή για να μαγειρέψεις το ψήμα Χαλκιδικής με αρνάκι σου παρουσιάζω παρακάτω. Η συνταγή είναι από τον Αγ. Νικόλαο και την έφτιαχνε καταπληκτικά μια φίλη της γιαγιάς μου. Δοκίμασε την και στείλε μου εντυπώσεις και σχόλια.

Υλικά

  • 2 κιλά κατσίκι ή αρνί μισό κιλό συκωτάκια (ή και περισσότερο)
  • μισό κιλό αντεράκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • ξεραμένος δυόσμος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ρύζι γλασέ (2 φλιτζάνια)
  • 4 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά και ψιλά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.

Βήμα 2

Βράζουμε τα εντόσθια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 3

Τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το κρεμμύδι, για να τσιγαριστούν πολύ λίγο.

Βήμα 4

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο τριμμένο ξεραμένο δυόσμο, τα ανακατεύουμε και τα κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.

Βήμα 5

Στο ταψί του φούρνου, ρίχνουμε 4 φλιτζάνια βρασμένο νερό, όλα τα πιο πάνω ανακατεμένα υλικά και το κρέας, που έχουμε προηγούμενα βράσει, κομμένο σε μερίδες.

Βήμα 6

Το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο.

Βήμα 7

Όταν το ρύζι πιεί το νερό και το κρέας ροδίσει, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο.

Βήμα 8

Το ψήμα Χαλκιδικής είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή